top of page

Food Nomads Gift Guide*

*или 24 подаръкa за чревоугодници
 
Ние от Food Nomads обичаме празниците, но добре знаем, че пазаруването в празничния сезон може да бъде меко казано напрягащо. Тъй като бързо свършват добрите и оригинални идеи за подаръци, решихме да помогнем с празничното пазаруване като изготвим списък с внимателно подбрани продукти. Все пак се занимаваме с кулинарни пътешествия, така че селекцията ни е за хората, които обичат хубавата храна, напитките и пътешествията, но в крайна сметка не сме ли всички такива? :)
 

1. За ценителя на хубави издания

Списание EATEN №12 PARTY
ЕATEN е красиво печатно списание, което се фокусира изцяло върху историята на хранaта. Изданието EATEN No. 12: Party включва колекция от вълнуващи и празнични истории като например как става популярно шампанското, какво е да вечеряш със Салвадор Дали и много други.

 

2. За коктейлния ентусиаст

Сет за коктейли NICOLAS VAHÉ – HOUSE DOCTOR

В тoзи сет ще намерите основните съставки, които са необходими за страхотни коктейли. Кутията идва с три изпробвани рецепти, които използват предоставените продукти. Коктейлната кутия е идеален подарък за тези, които обичат да се забавляват с коктейл в ръка.
 

3. За търсещия силни усещания

Комплект FIRST AID CHILLI KIT

Tози ексклузивен подаръчен комплект е предназначен за ценители на лютото и хора, които искат да тестват границите си. Включва Scovi-17 (лимитирана серия свръх лют сос 100 мл), капкомер, маска за лице Chilli Hills и тайник със силиконови ръкавици. Също така има и прикрепена рецепта за правилно дозиране.
 

4. За любителя на устойчиви иновации

Оригами бутилка Difold

Иновативната оригами бутилка е един от най-удобните артикули, които може да имате по време на пътешестване. Бутилката DiFold смалява размера си с 80% и след употреба може да я приберете почти навсякъде.
 

5. За любознателния

Майсторски клас „В света на зехтина“ - въвеждащ

Въпреки че е най-старото използвано масло, екстра върджин зехтинът (EVOO) все още е и най-малко познатото. С този майсторски клас ще навлезете в неговия свят и ще научите всички основи на добрия зехтин.

 

6. За сомелиера

Сет Pulltex Luxe 40 есенции и чаша

Комплект аромати за вино за трениране на обонянието чрез разграничаване на различните нотки във виното. В комплекта е включена книжка, обясняваща и описваща различните аромати, както и подарък дегустационна чаша. Must have за всеки, който иска да задълбочи винените си познания.
 

7. За сладкаря

Кулинарна книга “С любов към десерта”

Книгата „С любов към десерта“ на Даниела Динева съдържа 50 неустоими рецепти за десерти, подходящи както за всеки ден, така и за специалните празници у дома. В книгата са събрани най-лесните и супер вкусни за изпълнение рецепти, придружени от авторски фотографии.


 

8. За подредения пътешественик

Комплект от текстилни торби за път

Памучни торбички за път, в които да подредиш вещите си красиво, прилежно и удобно.


 

9. За fashion foodie-то

Fiasconaro Dolce&Gabbana панетоне покрито с бял шоколад и крем пистачио за мазане

Сътрудничеството между креативността на Dolce&Gabbana и сладкарското майсторство на Fiasconaro води до уникална рецепта: типичното миланско панетоне, преразгледано с ароматите на Сицилия.
 

10. За кафеджията ентусиаст

Обучение за бариста любител

Курс за любители, които обичат кафето и искат да научат повече за любимата си напитка и да усвоят тънкостите на 5 модерни метода за филтрацията му.
 

11. За незнаещия какво е лакриц

Winter Selection Box Lakrids by Bülow

Лакрицът е в основата на различни лакомства, които жителите на северните страни особено много харесват. Сега имате възможността да го пробвате и преоткриете в една гурме форма. Бонбоните с лакриц на Lakrids by Bülow са безглутенови и пристигат обвити в шоколад, което перфектно балансира силния вкус на лакрица. Тази подаръчна кутия ще ви запознае както с оригиналните, така и с празничните им вкусове за сезона.
 

12. За прилежния готвач

Тефтер за рецепти

Тетрадка, в която да записвате любимите си рецепти. Теферът на Zara Home е с разделители за различните категории ястия и прави записването на рецепти истинско удоволствие.



 

13. За търсещия нови преживявания

Ваучер за двама за вечеря на тъмно

Идеята на вечерята в ресторант Тенебрис е да ви потопи в свят, в който зрението не присъства, за да позволите на останалите ви сетива да се разгърнат. Вкусът, ароматът и текстурата са измерения на храната, чрез които ще предприемете незабравимо пътешествие, преобръщащо разбиранията ви за храната.
 

14. За този, който не успява да довърши бутилката

Система ZZYSH за съхранение на вино

Система ZZYSH запазва естествения вкус на виното в продължение на седмици. Газът аргон херметизира вече отворената бутилка и запазва почти всички видове вина. Интелигентен, компактен и преносим швейцарски дизайн, използващ висококачествени материали, които го правят изключително лесен за използване.
 

15. За грил майстора

Сет с подправки “Champions league grill”

Подаръчен комплект от три превъзходни подправки за барбекю, опаковани в подаръчна кутия с 3 картички с рецепти.
Подправките са спечелили Датския Барбекю Шампионат в категория Best Grill Spice.
 

16. За аристократа

Чаша за чай от костен порцелан Seletti

Когато става дума за иновативен продуктов дизайн, то несъмнено се появява образът на италианския бранд Seletti. Чашата е изработена от фин китайски порцелан и превръща пиенето на чай в истински артистичен спектакъл!
 

17. За бираджията

Кашон с 12 крафт бири
Селекция от 12 крафт бири от 100 Beers, внимателно подбрани с цел максимално разнообразие на пивоварни и стилове.
 

18. За търсещия умами

Подаръчен ваучер от SOFerments
От магазина на SOFerments на ул. Лавеле 21, София или soferments.com

Вдъхновявайки се от традиционните методи на ферментация, SOFerments създават полезни продукти с натурален умами вкус. Всяка партида е ръчно изработена, следвайки традиционните техники на ферментация, за да се постигнат дълбоки и комплексни вкусове. Бъдете креативни!
 

19. За “коледен дух”

Играчка за елха French Fries

За всички, които не мога да устоят да не сложат храна дори на елхата си. Освен тези пържени картофки, в Крео може да откриете и суши, френски макарони и други.

 

20. За този, който иска да се учи от най-добрите

1-годишен абонамент за Masterclass

MasterClass дава възможност да се учите от имена като Гордън Рамзи, Масимо Ботура и Йотам Отоленги.
Платформата за стрийминг позволява на всеки да гледа и слуша стотици видео уроци, когато и както им е удобно. Абонаментът включва уроци на всякакви тематики. Алтернативна платформа е Scoolinary, която е изцяло фокусирана върху кулинарията: https://www.scoolinary.net/
 

21. За обичащия стекове

Стек ножове Legnoart Fassona Steak Knife Set

Изработени от неръждаема стомана, ножовете Fassona Steak Knife Set се отличват с изключителни остриета, удобни дръжки и впечатляващ дизайн. Независимо дали предпочитате Рибай стек, Фланк или Скърт, те са идеални за всеки стек. Погледнете гърба на всеки нож и ще се възхитите от красотата на видимата стоманена сглобка - тя ще бъде оценена от всеки.
 

22. За киномана

Машина за пуканки Klarstein Volcano

За всички, които обичат миризмата на пресни пуканки и филмовите вечери, машината за пуканки Klarstein Volcano е перфектния подарък. С уреда могат да се приготвят сладки, солени или пикантни пуканки, а дизайнът му ще даде акцент на всяко пространство.
 

23. За колекционера

Kilchoman Single Cask Bulgaria 2012 - 2020

Кіlсhоmаn Ѕіnglе Саѕk Вulgаrіа 2012 - 2020 e пъpвият cингъл ĸacĸ бyтилиpaн cпeциaлнo зa Бългapия. Бyтилиpaни ca caмo 264 бyтилĸи, което я прави страхотна колекционерска бутилка, съчетаваща качество и сантимент. Високата опушеност прави това малцово уиски прекрасен спътник в студените месеци.
 

24. За човека, който никога няма достатъчно чаши/ чинии

Pottery & Poetry
От ателието им на Крум Попов 75, София

Нежната керамика на Pоttery&Poetry те грабва веднага с дизайн и качество. Всяко тяхно изделие се изработва 100% ръчно и никога не е същото като останалите. Продуктите им се продават в магазини като Liberty в Лондон и могат да се срещнат в ресторанти по цял свят, а ние от Food Nomads често отскачаме до ателието им, когато имаме нужда от подарък. Освен там, специална селекция ще бъде достъпна в магазина на Seewines на бул.България 106 и на техния сайт.
 

Comments


bottom of page