top of page

Food Nomads Gift Guide 2023

За втора поредна година се гмуркаме в дълбините на коледното интернет пространство, за да изплуваме с торба пълна с идеи за уникални подаръци, с които да зарадвате истинските чревоугодници около вас!

 

За амбициозния хоби готвач

Книгата The Food Hedonists е посветена на модерната българска кухня и е рай за кулинарно изкуство, допълнен с художествена фотография.


Авторите са трима приятели кулинари и хедонисти - кулинарният фотограф Илиан Илиев и шеф-готвачите Милен Златев и Милен Панев.


Цена: 55лв. от книжарници Хеликон

 

За ценителя на качествени природни продукти

Подаръчен комплект с български натурални продукти от бутиковата винарна Lona est Via.


Представяме ти подаръчната кутия "Вино, Мед и Лавандула" – хармонична комбинация от натурални продукти, които произвеждат в тяхното стопанство: бутилка изискано вино, чист билков мед и успокояващо етерично масло от лавандула.


Цена 37лв. От винарна Lona est Via

 

За четящия хороскопи

Закачлива, достъпна и вкусна нова интерпретация на таро карти, която съчетава паста и поп-култура в тесте от 78 карти.


Цена 20.99 EUR от Amazon

 

За поднасящия мезетата

Дървените дъски и плата за сервиране на OurHood са устойчиво решение за подарък, който е едновременно уникален, натурален, естетически и функционален. Ourhood предлагат два размера орехови дъски: средна - 40/20-25см с цена 49лв и голяма - 60/20-25см с цена 89лв.


от OurHood

 

За дизайн ентусиаста

25 ароматни пръчици, изработени от бамбук с есенция от доматени листа. Поставката е изработена от теракота с оребрена повърхност и органична, криволинейна форма, а всяка ароматна пръчица Tomato Leaves разкрива деликатения свеж аромат на доматите.


Цена 160ЕUR от LOEWE

 

За health гуру-то

„Ако разполагаш само с една билка , със сигурност трябва да е Кайен“.

Тинктура от люти чушки сорт Кайен, която съчетава в себе си всички полезни свойства на кайен пипера- всичко, в няколко капки на ден.


Цена 23.99 лв. от Hot Farm

 

За любителя на шоколад

Коледни украшения за елха от българския бранд за крафт шоколади Yeah! Chocolate - Техните шоколади са произведени със съставки от био или див произход, по вековна технология в една от най-старите работещи мелници за шоколад в света.


Цена 33лв. от Yeah! Chocolate

 

За къмпингаря-готвач

Книгата на “Бивак” ще ви отведе до едни от най-красивите диви места в България. Ще намерите както идеи за вкусни рецепти, така и практични съвети как да ги приготвите бързо и лесно в условията на дивата природа или къмпинг.


Цена 38.99 лв. от Bivouac Kitchen

 

За пиещия диджестиви

2 Лета е българска марка за изцяло плодови крафт ликьори. Във всяка 1 бутилка са събрани слънцето и плодовете от 2 лета. Препоръчваме да консумирате ликьорите добре охладени като дижестив или като съставка в коктейли.


Цена 54.99лв. от CasaVino

 

За градинаря

Този красив комплект включва 4 зехтина с подпис от Nobleza del Sur и 4 растителни семена: босилек, кориандър, риган и мащерка. След като се насладите на първокласния вкус на екстра върджин зехтина използвайте повторно кутиите, за да създадете своя собствена мини градина!


Цена 118лв. от Elly's Supreme Taste

 

За винения ентусиаст

Дванадесет вина за дванадесет магически нощи! Всяка нощ виното от този нетипичен адвент календар ще разкаже различна винена приказки от цял свят.


Цена 99лв от SeeWines

 

За новодомците

Изберете постер с кулинарна тематика за всеки, преборил се с ремонтите.


Цена от 15лв. от Postery



 

За предпочитащия чай

Чаша за чай White Bear and Wish Tree от най-новата празнична колекция на майсторите от Ichendorf Milano. Всяко изделие е ръчно изработено и съчетава прозрачната красота на боросиликатното стъкло с ярко оцветени фигурки.


Цена 59лв. от Nomer8

 

За ракиджията

Занаятчийска черешова ракия от кюстендилски череши.


Цена 48лв. от Angelove Estate



 

За пица фанатика

Pizzaiolo е първата домашна настолна фурна, която достига 400°C и приготвя автентична пица на дърва само за 2 минути. Тя успява да възпроизведе трите вида топлина, генерирана от тухлена фурна - проводима, лъчиста и конвективна. Фурната има зададени функции да приготвя различен вид пици.


Цена 899EUR от Crema Shop

 

За предпочитащия газирана вода

Аarke Carbonator e висококачествен уред за газирана вода от неръждаема стомана. Създаден е да издържи теста на времето и се предлага в няколко цвята, за да пасне на всеки кухненски плот.


Цена 210 EUR от Аarke

 

За посетителя на фермерски пазари

Празничната кутия на ферма Багри е изготвена с мисъл и подкрепa към малки български производители и фермери и е събрала занаятчийски продукти от най-висок клас. От всяка закупена кутия 5 лв. отиват за фондация Надежда за малките - Hope for the Little Ones.


Цена от 68.99лв. от Багри

 

За стилния готвач

Престилка от 100% ленен плат. Верен помощник при приготвянето на всяко печиво и ястие.


Цена от 69.99лв. от Stilka



 

За изследователя:

Подарете новогодишно сетивно пътешествие из Космоса! Ресторант Cosmos подготвят незабравима кулинарна експедиция из изкушаващото си меню, а Karakashyan Studio & Artists ще се погрижи да изпратите 2023г. по един наистина уникален начин.


Цена 365лв. от Cosmos

Comments


bottom of page